Ervaringen

Ervaring van Saskia

(juli 2022)

 

Marieke is een no-nonsens coach. Marieke heeft het vermogen om zonder waardeoordeel het gesprek aan te gaan. Essentieel om echt te weten wat de ander bezighoudt. Daarbij heeft Marieke mij in hele korte tijd geholpen om patronen te doorbreken. Van rennen en vliegen naar stilstaan en reflectie. Precies wat ik nodig had! Het coachtraject van Marieke heb ik als betrokken en professioneel ervaren. Met een actief luisterende houding, en waar nodig met confronteren en spiegelen weet Marieke snel tot de kern te komen. Door haar ruime kennis en (management) ervaring is Marieke daarnaast een waardevolle sparringpartner.

Ervaring van Nisreen

(oktober 2022)

 

Wat ik prettig vond is dat er tijdens het eerste gesprek is gekeken of er wederzijds vertrouwen was om met elkaar dit ’traject’ aan te gaan. De coachgesprekken waren confronterend, maar raakte de kern. Ik wilde vaker mijn mening geven en beter mijn grenzen aangeven. Ik ben me bewust geworden van wat mij gevormd heeft, wat maakt dat ik ben wie ik ben en waaruit ik beweeg. Ik ben me bewust geworden wat dat gedrag mij oplevert, wat het me kost en wat dit betekent voor anderen. Ik heb dingen gedaan die ik voorheen nooit zou hebben gedaan. Ondanks dat het spannend was, heeft dit er wel voor gezorgd dat ik dichterbij mijn doel kwam. Ik durf nu mijn mening te geven en mijn grenzen aan te geven. Dit voelt goed! Ik mag mezelf laten zien. Tijdens het coachtraject vond ik het fijn dat alles bespreekbaar was en er niet geoordeeld werd. 

Ervaring van David

(december 2022)

 

Als startende manager kwam ik in een heel ander speelveld terecht. Ik moest mezelf als manager ontdekken. Hoe ga je met elkaar om? Hoe spreek je mensen duidelijk en tegelijkertijd respectvol aan? Hoe krijg ik het team mee in veranderingen? Hoe ga ik om mensen die me irriteren? Wat wordt er van me verwacht? Wat verwacht ik eigenlijk van mezelf? Het coachtraject heeft me geholpen om mezelf te ontdekken in deze nieuwe rol. Ik kwam er al snel achter dat ik moeilijke dingen liever uit de weg. Samen hebben we gekeken hoe ik hier anders mee om kan gaan op een manier die bij me past. Nu ik ervaren heb wat er gebeurd als ik moeilijke dingen bespreekbaar maak, wil ik niet meer anders. Marieke heeft mij op een prettige en professionele manier begeleid. 

Ervaring van Renée

(januari 2023)

 

De eerste ontmoeting met Marieke schetst eigenlijk meteen hoe ik me in haar aanwezigheid voelde. Ze was lief, luchtig, warm en vrolijk. Ik voelde me meteen op mijn gemak met haar wat natuurlijk de gesprekken veel makkelijker maakt. Voordat ik met coaching begon, had ik veel moeite met het uiten van mijn gevoel en liet ik emoties vaak te lang opstapelen wat er dan met een noodgang uitkwam, altijd op het verkeerde moment. Marieke heeft mij geholpen met meer mildheid naar mezelf en naar de mensen om me heen te kijken. Dit alles met een stukje humor en een hoop luchtigheid wat mij zo hielp. Ze liet met anders kijken naar het verleden en zorgde dat ik meer rust kreeg in gemaakte beslissingen. Door middel van het werkboek had ik houvast en kon ik situaties blijven oefenen, welke steeds makkelijker werden. Dankzij Marieke heb ik veel meer rust, niet alleen in mijn werk maar in mijn leven. Ik kan dankzij haar beter aangeven wat ik voel en heb dus ook minder moeite met het geven van mijn mening. Ik ben dankzij haar dichter bij mezelf gekomen en heb tips gekregen waar ik altijd wat aan zal  hebben. 

Ervaring van Maaike

(mei 2023)

 

Marieke heeft mij geholpen om weer vriendelijker tegen mezelf te zijn. We hebben samen gekeken hoe ervaringen mij hebben gevormd. Die oude ervaringen bepaalden onbewust hoe ik in het heden werksituaties ervaarde. Ik had moeite om mijn plek in te nemen, goed voor mezelf te zorgen en anderen aan te spreken, terwijl dit vanuit mijn functie wel van mij werd verwacht. Eigenlijk vond ik mezelf niet leuk genoeg, niet de moeite waard. Marieke is fijn om mee te praten. Niets is gek of raar. Ze staat open voor wat je te vertellen hebt en luistert. Ze heeft me oefeningen gegeven en veel stof tot nadenken. Elk coachgesprek gaf me inzichten. Tussen de gesprekken door was ik er dagelijks mee bezig. Ik ging anders over mezelf denken, waardoor ik anders tegen situaties ging aankijken. Ik begon weer te genieten van mijn werk. Ook privé kreeg ik weer meer plezier in de dingen die ik deed. Ik zorg nu beter voor mezelf. Het werken kost me minder energie en ik kan meer van mezelf laten zien op mijn werk. 

Ervaring van Dennis

(juli 2023)

 

Ik heb de coaching van Marieke als prettig en tegelijkertijd confronterend ervaren. Zij is open, luistert goed en laat je door vragen te stellen echt nadenken over jezelf waardoor je meer inzicht krijgt. Dat is soms confronterend. Marieke is eerlijk en transparant. De gesprekken voelden veilig. Ik heb dingen verteld die ik niet aan veel mensen vertel. Ik voelde me begrepen. Marieke keek naar wat ik nodig had. Ik vond het wel hard werken. Maar de coaching heeft me vooruit geholpen. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. 

Ervaring van Patricia

(augustus 2023)

 

“Een aantal maanden geleden kwam ik tot de conclusie dat ik moest gaan investeren in mijzelf. Ik wilde meer zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn en vooral liever voor mijzelf (authentiek) zijn. Hoe kon ik leren van mijn eigen ontwikkelpunten en voorkomen dat ik (vaak) in de zelfbescherming of een gespannen houding schiet. Iets wat je op een gegeven moment als Manager steeds vaker gaat doen om voor je gevoel te “overleven”. Door negatieve ervaringen ging ik uit voorzorg al een zelfbeschermende houding aannemen. Het zat mij in de weg en belastte niet alleen mijn werk, maar ook mijn privé leven.

Via LinkedIn kwam ik een bijdrage van Marieke tegen. Een bericht wat mij raakte en de vinger werd bij mij direct op de zere plek gelegd. Ik heb een afspraak met Marieke gemaakt en gelijk bij het 1e intakegesprek voelde ik een klik. Iets wat voor mij heel belangrijk is om iemand te vertrouwen en mij veilig bij te voelen. Samen afgesproken dat we de ruimte en het vertrouwen voelen om samen dit coachtraject aan te gaan, waarin alles met en tegen elkaar gezegd en besproken mag worden.

Het “voelen”  vind ik soms heel lastig, mijn hoofd neemt het vaak over (zelfbescherming) waardoor ik niet bij mijn gevoel kan komen. Het is voor mij duidelijk geworden wat ik moet doen om bij mijn gevoel te komen en te blijven. Belangrijke zaken die ik tijdens dit traject heb geleerd zijn voor mij stilstaan, rust bewaken, vertragen, ademen, luisteren en reflecteren.Het is voor mij duidelijk geworden waarom ik doe wat ik doe. Ik ben van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam gegaan. De fase van bewust bekwaam stap ik, mede dankzij Marieke, vol vertrouwen in.

Ik heb veel meer energie gekregen en heel belangrijk ik slaap weer lekker. Mijn hoofd mag nu ook rusten.

De werkwijze van Marieke heb ik, ook op de momenten als ik uit mijn comfortzone moest gaan, als zeer prettig ervaren. Als persoon heeft zij mij hier inzicht in gegeven op een fijne, warme, confronterende en begripvolle manier. Ik ben van vechten en vluchten naar rust en reflectie gegaan.”

Ervaring van Marloes

(oktober 2023) 

 

“Ik heb een fijn coachtraject bij Marieke gehad. Ze nam de tijd, ik voelde me veilig en vertrouwd bij haar. Door de coaching ben ik me bewuster geworden van mijn persoonlijke leiderschapsrol als wijkverpleegkundige. Ik heb handvatten gekregen hoe ik anders met bepaalde situaties om kan gaan. Ik kan dit ook toepassen in de praktijk. Ik sta nu steviger in mijn schoenen. Ik zal zeker zelf blijven reflecteren en mezelf blijven ontwikkelen in leiderschap.”

Ervaring van Marcel

(november 2023)

 

“Marieke ontvangt je met een open houding en kijkt goed waar  je leerpunten liggen. Ze is doortastend en houdt je coachdoel goed in de gaten. Ik heb stappen gemaakt op zowel persoonlijk als professioneel vlak en daar heb ik veel aan gehad.”

Ervaring van Diana

(november 2023)

 

“Ik heb het intakegesprek als zeer plezierig ervaren en voelde  me direct op mijn gemak. Marieke stelde gerichte vragen over mijn leerdoelen waarmee we tot de kern kwamen. Vervolgens zijn we in een aantal coachgesprekken aan de slag gegaan. Na elke sessie was er een reflectiemoment om te toetsen of we nog op de juiste weg waren en bespraken we op welke manier ik de nieuwe inzichten kon toepassen in de praktijk. Op die manier was er continue focus op de coachdoelen en zijn de doelen behaald. Het resultaat na het coachtraject is dat ik meer bewust keuzes maak waar ik mijn energie wel en niet in steek op zowel zakelijk als privé gebied en dat ik beter voor mezelf kan opkomen. Ik ben blij met de resultaten die in korte tijd behaald zijn en kan Marieke als coach zeker aanraden!”

Ervaring van Mustafa

(december 2023)

 

“Ik heb fijne coachgesprekken gehad met Marieke. Zij is relaxed en luistert echt naar wat er gezegd wordt, wat ervoor zorgde dat ik mij op mijn gemak voelde. Zij heeft mij geholpen om me bewust te worden van mijn eigen gedrag en uitgedaagd meer in de helikopter te stappen waardoor ik kon uitzoomen en zien wat er gebeurt. Op deze manier heb ik meer inzicht gekregen in mijn manier van denken en doen. Door samen te reflecteren en na te gaan wat er precies gebeurt in bepaalde situaties, ben ik me bewuster geworden van mijn eigen gedrag en het effect hiervan op anderen. We hebben concrete situaties besproken en geoefend met bepaalde gesprekstechnieken. Dit heeft mij geleerd om anders om te kunnen gaan met bepaalde situaties. Op deze manier kan ik juist beter helpen dan dat ik dat hiervoor dacht te doen. Een enorme winst voor mijzelf dus, waardoor ik meer rust ervaar in mijn werk.” 

 

Ervaring van Sabine

(december 2023)

 

“Voor mijn werk heb ik ongeveer een jaar geleden zelf een verzoek gedaan voor persoonlijke coaching. Marieke kwam hierdoor op mijn pad en nu een jaar later, kijk ik terug op een zeer waardevolle en fijne coaching. Hierdoor heb ik veel inzicht in mezelf gekregen en geleerd hoe ik daarmee om kan gaan. Na een eerste kennismaking en doortastend gesprek met Marieke hebben we samen het coachdoel opgesteld. Mijn doel was grip krijgen en houden op mijn (administratieve) dagelijkse werkzaamheden waardoor ik weer controle op de situatie zou krijgen en hierdoor meer rust, balans en plezier zou ervaren.

 

In het begin van dit proces spraken we elkaar ongeveer om de week. Na elk coachgesprek kreeg ik een opdracht mee die we tijdens de opvolgende afspraak doornamen. Tijdens het doornemen nam Marieke de tijd om tot de kern te komen en ontcijferde ze de achterliggende knelpunten. We hebben verschillende theorieën toegepast en daar heb ik mee geoefend en gewerkt om deze theorieën mezelf eigen te maken. Na verloop van tijd bouwden we langere periodes tussen de afspraken in. Op den duur kwamen we op het punt dat er ongeveer 6 weken tussen de momenten zaten en we vooral reflecteerde op hoe het ging. 

Marieke heeft tijdens dit hele proces steeds gekeken en ingespeeld op mijn behoefte en mijn hulpvraag. Ze wist goed de vraag achter de vraag te achterhalen. Ze bleef altijd professioneel op een vriendelijke manier. Bovenal was ze heel begripvol en zeer prettig en fijn in de omgang waardoor er vrijwel gelijk een veilige en vertrouwde sfeer ontstond. Marieke is een fijn mens met heel veel kennis en expertise op het gebied van coaching. Ik ben blij dat ik haar als coach heb gekregen.”

 

Ervaring van Peter

(maart 2024)

 

Marieke is een fijne coach. Ze is puur en kijkt zonder oordeel, ze luistert, kijkt met je mee en spiegelt om inzicht te krijgen in gedrag en patronen. Hierdoor heb ik patronen kunnen doorbreken. Ze geeft praktijkgerichte tools en technieken mee. Als ik nu terugkijk op mijn coachtraject, vanuit waar ik gestart ben en waar ik nu sta, dan ben ik trots op wat ik bereikt  heb. Ik ben er sterk uitgekomen, heb meer rust en sta steviger en meer zelfbewust in mijn schoenen.  

Ervaring van Imke

(mei 2024) 

 

Marieke kan goed luisteren en helpen om de vraag te verhelderen. Door gebruik te maken van theorie en modellen weet zij vervolgens inzichtelijk te maken hoe je dingen aan kunt pakken. Wat mij geholpen heeft, is dat zij gebruik maakt van een werkboek. Hierin heeft zij de modellen opgenomen die we hebben besproken. Hierdoor kon ik terugkijken. Zij biedt ruimte om zelf aan de gang te gaan en te oefenen in de praktijk waardoor het echt mijn proces is geweest. 

Ervaring van Fatima

(mei 2024) 

 

Tijdens mijn eerste gesprek voelde ik me gelijk vertrouwd. Ik kon open zijn over mijn verborgen gevoelens. Door het coachtraject heb ik meer zelfvertrouwen opgebouwd. Ik durf open te zijn over hoe ik me voel. Hierdoor kan ik beter mijn grenzen aangeven en voel ik me sterker en krachtiger. 

Neem contact op