Coachthema's

Coachthema's

Een coachtraject is altijd maatwerk. Je persoonlijke coachvraag en bijbehorend ontwikkeldoel staan centraal. 

Hieronder enkele voorbeelden van coachthema’s. 

 

Leiderschap

Leiderschap vraagt moed om het onbespreekbare bespreekbaar te maken. Zelfbewust leiderschap is cruciaal voor het creëren van een open sfeer en lerende omgeving waar mensen zich prettig voelen en hun werk goed kunnen doen.

Ontdekken wie jij bent als leider en hoe je je leiderschapsstijl verder kunt ontwikkelen. Zelfbewustzijn en reflecterend vermogen zijn cruciaal als leider. Rust creëren in hoe je je werk doet. Duidelijkheid en vanuit verbinding met de mensen om je heen werken aan de doelen. Het begint met inzicht in je persoonlijkheid, gedrag, onbewuste reflexen en patronen in samenwerking en communicatie. Inzicht in jezelf en het effect op anderen. 

Persoonlijke effectiviteit
en eigen regie

Meer inzicht in je overtuigingen, gedrag, onbewuste reflexen en patronen in communicatie en samenwerking. Ontdekken waar je kracht ligt, wat je nodig hebt en hoe je zo effectief mogelijk kunt zijn. Eigen regie nemen, eigen keuzes maken op basis van wat jij belangrijk vindt. Onderzoeken waar eventuele spanningen, onzekerheden of belemmeringen zitten.  Mogelijk zijn er overtuigingen die je in het verleden ver hebben gebracht, maar je tegenwoordig in de weg zitten. Jezelf stevig positioneren, je ruimte pakken, je assertiviteit versterken, grenzen aangeven en effectief communiceren en samenwerken. Bewust keuzes maken en regie nemen vanuit je persoonlijke stevige basis. 

 

Management coaching

Als leidinggevende moet je vaak op veel borden tegelijk schaken. De dagelijkse aansturing, het optimaal faciliteren en positioneren van medewerkers, het realiseren van een veranderopgave, het creëren van draagvlak, het voorbereiden van besluitvorming en het bouwen van een effectief intern en extern netwerk. Tijd voor reflectie is cruciaal. Wie ben je als leider? Hoe kun jij je kwaliteiten zo goed mogelijk inzetten? Wat zijn je eigen behoeften? Hoe kun je zo effectief mogelijk werken met plezier en energie? Wat helpt je en wat zit je in de weg? Wat zijn je overtuigingen, wat is je denkkader en handelingsrepertoire? Wat is het (ongewenste) effect van je handelen? Coaching is bij uitstek een middel om persoonlijk scherp te blijven, te reflecteren en leren, te sparren en jezelf als leider te blijven ontwikkelen op die punten die voor jou belangrijk zijn. 

Inhoudelijk leiderschap voor professionals

Je bent een gerespecteerd professional. Naast een sterke inhoudelijke professional, wordt er van je verwacht dat je inhoudelijk leiding geeft, mensen aanspreekt, motiveert, werkt aan kwaliteitsverbetering en op allerlei fronten meedenkt. Hoe houdt je jezelf staande met deze verschillende verantwoordelijkheden, hoe krijg je medewerkers in beweging, hoe ga je om met je naaste collega’s en hoe zet je je kwaliteiten zo effectief mogelijk in? Tijdens dit traject gaan we hier gericht mee aan de slag. 

 

Young potential coaching

Een coachtraject voor jong aanstormend talent. Om optimaal te kunnen functioneren als beginnend leidinggevende is meer nodig dan ambitie en talent. Leiding geven leer je in de praktijk. Doelgerichte coaching gericht op persoonlijke effectiviteit en emotionele intelligentie dragen bij aan een snelle ontwikkeling tot succesvolle leidinggevende. Hoe houd je jezelf staande in je nieuwe positie en zorg je dat je met een goede werk-privé balans dichtbij jezelf blijft en met energie deze nieuwe functie vervult? Hoe ben je zichtbaar op een manier die bij jou past? In de praktijk blijkt dat jonge leidinggevenden behoefte hebben aan extra ondersteuning om zichzelf te ontwikkelen tot een stabiele, zelfbewuste leider. Coaching is geschikt om een steile leercurve te realiseren voor startende leidinggevenden. 

 

Neem contact op